Oburon | Aanbod


 •  
   

     Foto    grafie

  Aanbod

  Bekijken

 •  
   

  Illustratief Ontwerp

  Aanbod

  Bekijken
  10
  december
  2013

  De kracht van een goed huisstijl handboek

  Een sterk logo en bijbehorende huisstijlontwerp is erg belangrijk voor het opzetten en uitbouwen van een (nieuw) merk of bedrijf. Minstens zo belangrijk is het om dit logo en deze huisstijl in de praktijk goed en consequent in te zetten.

  Om dit te kunnen doen wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd huisstijlhandboek of huisstijlgids. Hierin staat alle belangrijke informatie over het (juiste) gebruik van het logo en de andere huisstijlelementen.

  Er staan zaken in beschreven als:

  • het juiste kleurgebruik; in zowel standaard drukinktenkleuren (Pantone) als in de juiste kleuren voor kleurendruk- en printwerk (CMYK), zwart-wit en grijsversies en de juiste versies voor het gebruik op websites (# hexadecimaal).
  • gebruik van de huisstijlelementen en vormen; op briefpapier, visitekaartjes, enveloppen en in advertenties, banners en zoveel mogelijk andere manieren.
  • lettertype; het lettertype dat gebruikt wordt in alle uitingen en de verschillende vormen waarin dit wel en vooral ook niet gebruikt mag worden.

  Het is uiteraard van belang dat het handboek wordt geraadpleegd bij iedere nieuwe uiting van een huisstijl en zo nodig wordt aangepast en aangevuld, zodat het geen statisch document is, maar een leidraad. Goed gebruik van dit instrument zal zorgen voor een duidelijke, eenduidige uitstraling en zorgt ervoor dat alle verschijningsvormen van het 'merk' herkenbaar zijn en hetzelfde gevoel oproepen. Natuurlijk moet een dergelijk document vooral worden gezien als een extra houvast, niet als in beton gegoten regeltjes waar helemaal niet vanaf mag worden geweken. Het gezonde boerenverstand blijft in deze toch altijd het belangrijkste. (Een slechte ontwerper kan een ramp veroorzaken terwijl hij toch precies het handboek volgt en heeft een goede ontwerper genoeg aan een korte blik in hetzelfde document).

  Hieronder wat mooie voorbeelden van huisstijlhandboeken
  (zowel als PDF of in de vorm van en website).

  Voorbeelden van huisstijlhandboeken en -gidsen uit Nederland:

  Internationale voorbeelden van huisstijlhandboeken en -gidsen:

  Bent u zelf op zoek naar een nieuw logo of kan uw huisstijl een opfrisbeurt gebruiken?, neem dan gerust vrijblijvend contact op met Oburon Design.

  Categories: Oburon Blog

  Plaats een reactie

  U plaatst een reactie als gast

  Volg Oburon Design op Facebook

  U kunt Oburon Design ook volgen via

   
  Volg Oburon Design op:

  FACEBOOK - TWITTER - GOOGLE+