Oburon | Aanbod


 •  
   

     Foto    grafie

  Aanbod

  Bekijken

 •  
   

  Illustratief Ontwerp

  Aanbod

  Bekijken
  15
  oktober
  2015

  11 Tips voor een pakkende Blogtitel

  Een pakkende titel voor je blog kan het verschil maken tussen WEINIG en VEEL bezoekers. Zo leer je in dit artikel wat het effect is van een pakkende titel, hoe je deze het beste kunt laten opvallen en wat de winst is van verliestaal (lees vlug verder, het wordt allemaal duidelijk).

  Een Pakkende Titel maakt het verschil! Een pakkende titel zorgt ervoor dat je bezoeker nieuwsgierig wordt en je boodschap leest. Het is iets wat schrijvers al jaren weten, je moet mensen persoonlijk raken met je titel. De volgende technieken zorgen voor een titel die raakt, grijpt en verkoopt.

  1. Laat je Titel of Headline opvallen

  Bijvoorbeeld door hem rood te maken. Rood kennen we als de kleur van “let op”. In bijna alle culturen wordt rood gebruikt om alertheid op te roepen. Denk aan de borden langs de weg, het stoppen bij het verkeerslicht of het rode kruis als teken van hulp bij ongelukken.

  2. Maak gebruik van hoofdletters

  Elke website bezoeker scant de tekst alvorens hij deze leest. We hebben te weinig tijd, zijn op zoek naar ANTWOORDEN en lezen alleen wanneer we denken hier wat aan te hebben. Zorg er dus voor dat je bezoeker continu geboeid wordt door nieuwe kopjes en titels.

  3. Benoem het Voordeel

  Dit zie je in bijna elke reclamefolder terugkomen. NU 50% KORTING of 2 voor de prijs van 1. Door direct het voordeel te benoemen wek je interesse op. Iedereen wilt voordeel maar niet iedereen zit direct op jouw product te wachten. Door eerst het voordeel te benoemen kun je een (nog niet bestaande) interesse wekken.

  4. Gebruik Social Proof

  Social proof is een vorm van overtuigen die uitgaat van het conformeer gedrag van mensen. Benoem het aantal tevreden klanten, succesvolle projecten of geslaagde opdrachten.

  5. Maak je bezoeker bang

  Alle mensen zijn bang om iets te verliezen. Dit psychologisch uitgangspunt wordt al decennia lang gebruikt door slimme marketing- en reclamemensen. Men speelt in op onze natuurlijke drijfveer om verlies te voorkomen. Denk aan aanbiedingen als op=op, alleen vandaag geldig, of het missen van een grote geldprijs. In elke markt heerst er angst. Onderzoek de grootste angst van jouw doelgroep en maak daar gebruik van voor het creëren van een pakkende titel. Denk dus aan artikelen over: “Waarom ….. je …. kost” “Hoe …. meer omzet in de weg staat” “Hoe …. je omzet jaarlijks kan halveren

  6. Liever voorkomen dan genezen

  Oké, we weten dat onze bezoekers bang zijn. Nauw verwant met angst is het nemen van risico’s. Het is een beetje het verzekeringsprincipe. De verzekeraar maakt je bang voor alles en nog wat en bied je een mogelijkheid om zoveel mogelijk risico’s te voorkomen. Denk na over de grootste angst van je bezoekers en help ze bij het voorkomen van de risico’s. “Hoe je …. voorkomt met ….” “Waarom je beter niet…… als je…” “Hoe….helpt met het voorkomen van…” “Maak jij deze ….. fouten op/met je ….?

  7. X tips, technieken, strategieën, geheimen

  Mensen zijn gek op lijstjes. We smullen ervan. We lezen ze. Mailen ze. Tweeten ze. Zorg voor een mooie verzameling. Of deze verzameling nu om strategieën, technieken, tips of geheimen gaat maakt niet uit. Verzamel ze, giet ze in een blog en vergeet het vooral niet te delen!

  8. Vermijdt gekke tekens

  Voorkom de volgende tekens in je titel. De browser kan er nog wel eens gekke dingen mee gaan doen: - & - @ - < of > - #

  9. Dit weet niemand

  We willen graag alles weten. Zeker de dingen die andere mensen niet weten. Schrijf eens een blog over: “Het grootste geheim van……” “Veel mensen weten niet dat…..” “Wat jij nog niet wist over….” “Wat iedereen zou moeten weten over…

  10. Een pleister op de wonde

  Sommige problemen zijn om gek van te worden. Bijvoorbeeld het creëren van een pakkende titel ;-0. Als je weet welke problemen er spelen bij je doelgroep speel daar dan op in: “Kom eindelijk van die …. af” “Hoe ….. eindelijk je …. verbeterd

  11. Maak het persoonlijk

  Of ik het nu over men of jou heb is een groot verschil. Maak je titels persoonlijk. Spreek mensen aan met JE of U of spreek een hele doelgroep aan. “4 online marketing technieken voor een zzp-er” “Hoe JIJ vandaag …. kunt veranderen” Klaar voor een pakkende titel? Je hebt nu 11 tips gekregen om een pakkende titel te maken. Laat gerust een reactie achter hieronder of deel jouw tips hier!

  Categories: Oburon Blog

  Plaats een reactie

  U plaatst een reactie als gast

  Volg Oburon Design op Facebook

  U kunt Oburon Design ook volgen via

   
  Volg Oburon Design op:

  FACEBOOK - TWITTER - GOOGLE+